Performers gezocht (V/X)

voor het vooronderzoek van de robotopera ‘Orito’

Ulrike Quade Company maakt in samenwerking met operaregisseur Lisenka Heijboer-Castanon en componist Stephanie Pan de robotopera ORITO (werktitel). Een nieuwe sprookjesachtige vertelling, gebaseerd op een personage uit het boek “De Niet-Verhoorde Gebeden Van Jacob De Zoet” van David Mitchell. Thema’s van waaruit we starten zijn vruchtbaarheid, (angst voor) sterfelijkheid, gemeenschapszin en het doorbreken van onhoudbare systemen. In mei 2024 tonen we het vooronderzoek tijdens het O Festival in Rotterdam. Voor 2025 wordt dit uitgewerkt tot een volledige voorstelling. De regie is in handen van Ulrike Quade en Lisenka Heijboer-Castanon. Stephanie Pan maakt de compositie en Hendrik Walther is verantwoordelijk voor de scenografie. De scenografie wordt deels gevormd door een KUKA robotarm, die als tegenspeler fungeert maar bijvoorbeeld ook projecties in beweging kan brengen.  

Wie zoeken we?

Om deze zoektocht vorm te geven en als vooronderzoek te tonen op het O Festival in mei 2024, zijn we op zoek naar tenminste drie V/X spelers. We gaan werken met een bunraku pop, grote industriële robotarmen en muziek. Bunraku is een stijl van poppenspel waar drie poppenspelers gezamenlijk één pop bespelen. Omdat de pop zwaar is om te bespelen, zoeken we sterke en/of lange mensen. Ervaring met poppenspel is prettig, maar niet noodzakelijk. Ook muzikaliteit/zangervaring is een pre. Tenslotte zoeken we mensen met een open blik op co-creatie. Het proces van opera maken, programmeren van robotarmen en bespelen van de pop is hier innig met elkaar verstrengeld, wat een beroep doet op het geduld en makerschap van de performers.  

Praktische informatie

Beschikbaarheid 

Repetitieperiode: april/mei 2024

Interesse?

Ben jij of ken jij iemand die zich aangesproken voelt door deze omschrijving? Neem dan contact met ons op via info@ulrikequade.nl. We hebben gekozen voor een open call om met meer spelers in aanraking te komen dan onze eigen kring. Het helpt ons dan ook enorm als deze oproep zo veel mogelijk wordt doorgezet zodat we ver buiten onze bekende bubbel geraken. Alvast bedankt hiervoor!