Over Ulrike Quade Company

Beeldend theater

Ulrike Quade Company maakt beeldend theater. Onze voorstellingen bestaan uit een unieke samenkomst van spel, dans, muziek, scenografie en literatuur, met als grootste gemene deler het gebruik van poppen. Deze staan soms in de traditie van het Japanse en Indonesische poppenspel (zoals bunraku of wayang), maar net zo graag gebruiken we hyperrealistische poppen (als levensechte kopieën van de spelers) of hightech exemplaren zoals robots of cyborgs.

Onze voorstellingen variëren van intieme lunchvoorstellingen tot grootschalige opera’s die in Nederland en daarbuiten worden getoond.

magisch betoverend hallucinerend betoverend poëtisch indringend

Organisatie

Ulrike Quade Company is gevestigd in Amsterdam en werkt met een klein team vaste medewerkers geleid door Ulrike Quade. Het gezelschap is opgenomen in de vierjarige structurele subsidieregeling 2021-2024 van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Prijzen

Met haar werk won Ulrike Quade diverse (internationale) prijzen. De voorstelling ‘Coco Chanel’ werd door de WijkJury Amsterdam verkozen tot beste theatervoorstelling van het seizoen 17/18. Lees hier het juryrapport.

De toekomst eigen maken

Als de wereld verandert, moeten onze verhalen mee veranderen. Onze taal is er een van de omweg: van de poëzie en magie. Vanuit de poëzie en magie maken we met onze voorstellingen nieuwe mens- & wereldbeelden, waarin we de toekomst verkennen, haar eigen maken.

Met ons innovatietraject brengen we kunst en wetenschap samen. We onderzoeken hoe technologie de mens en het theater beïnvloedt, terwijl we tegelijkertijd bekijken hoe wij met onze kennis van het ‘bezielen’ van objecten bij kunnen dragen aan de technologische vooruitgang.

Het team van Ulrike Quade Company

Ulrike Quade

Ulrike Quade

Artistiek & Algemeen Directeur
Jimmy-Pierre de Graaf

Jimmy-Pierre de Graaf

Zakelijk Leider
Ina de Boer

Ina de Boer

Controller
Marijke Hessels

Marijke Hessels

Tech-Dramaturg
Anne van Dorp

Anne van Dorp

Regie-Assistent & Repetitor
Anne Kuit

Anne Kuit

Publiekswerking & Context
Suze van Miltenburg

Suze van Miltenburg

Projectleider Projectontwikkeling, Organisatie & Strategie
Isha Plug

Isha Plug

Company Manager
Marit Adriaanse

Marit Adriaanse

Medewerker Archivering
Michelle Roos

Michelle Roos

Marketing & communicatie
Benjamin Boer

Benjamin Boer

Producent