DIT ZIJN DE EERSTE RESIDENTEN VAN CENTER STAGE ROBOTICS

Uit alle reacties op onze open call zijn Lea Ellemann en duo Marijn Brussaard en Niek Vanoosterweyck gekozen als de eerste residenten van Center Stage Robotics. Bekijk beide introductie video’s voor meer informatie over henzelf en het concept dat zij bij Center Stage Robotics willen onderzoeken.

Lea Ellemann

Lea Ellemann is interdisciplinair kunstenaar, modeontwerper en creatief onderzoeker. Ze bevraagt in haar werk het (zelf)helende vermogen van de mens en de invloed van beweging in relatie tot textiel op deze vorm van verwerking.

Ze werkt vanuit een achtergrond in dans en haar huidige specialisatie in innovatief textielontwerp (3D-printen & lasersnijden). In deze residentie onderzoekt ze hoe er een verbinding kan ontstaan tussen robotische en menselijke beweging, in combinatie met textiel en kostuums.

Marijn Brussaard & Niek Vanoosterweyck

Marijn Brussaard (NL) en Niek Vanoosterweyck (BE/NL) hebben een gedeelde achtergrond in mime, interdisciplinaire performances en installaties waar de grenzen tussen het digitale en fysieke vervagen.

In dit gezamelijke project experimenteren ze met motion capture, robotarmen en choreografie. Hun focus ligt op het vertalen van de bewegingen van een performer naar simpele datasets die de robotarmen aansturen, met als doel om voorwerpen en handelingen uit ‘A Dog’s Tale’ tot leven te wekken.

Hallo daar!