Voor het blok door Suze van Miltenburg

Limonov / De Nieuwe Rus

Ulrike Quade Company en Bellevue Lunchtheater presenteren de nieuwe lunchvoorstelling Limonov. Een impressionistische schets van het nieuwe Rusland, door de ogen van Eduard Limonov. Als dichter, schrijver en controversieel politicus speelt hij de hoofdrol in zijn eigen heldenroman, vol seks en drank. Teleurgesteld in de vrije Westerse wereld, treft hij bij terugkomst in Rusland een land aan in verwarring en zonder richting.

Geïnspireerd door de veelzijdigheid van het land en leven van Limonov maakt Ulrike Quade Company een beeldende poppentheatervoorstelling met drie jonge acteurs. Vier jonge toneelschrijvers die verbonden zijn aan De Tekstsmederij leverden tekstbijdragen. Zo biedt Ulrike Quade Company nieuw theatertalent de kans om kennis te maken met het maken van poppentheater.


Credits

Op De Parade wordt deze voorstelling gespeeld onder de titel De Nieuwe Rus

Regie: Ulrike Quade
Spel: Niels Kuiters, Daan Colijn en Sacha Muller
Tekstbijdragen: 
Simon Weeda, Floor van Lissa, Michiel Cox en Timen Jan Veenstra
Muziek: Niels Kuiters
Video: Daan Colijn
Regieassistentie: Suze van Miltenburg
Dramaturgie: 
Thomas Lamers
Tekstdramaturgie: 
Simone Hogendijk
Lichtontwerp:
Floriaan Ganzevoort | de Theatermachine
Kostuumontwerp: 
Jacqueline Steijlen
Techniek:
Jan Sol
Poppen: 
Matt Jackson, Maria Landgraf, Isabel Alonso Pola, Ulrike Quade en Pluck Venema
Fotograaf: Michiel Voet
Scènefotografie: Bowie Verschuuren

Limonov is een coproductie met Bellevue Lunchtheater i.s.m. De Tekstsmederij

Bellevue_Lunch_black  Logo Tekstsmederij2

Met ondersteuning van

GASD_sponsor  FPK_LOGO-WEB-XS

 

Volg hier de blog over onze voorstelling!


Pers

THEATERKRANT****
Pieter Rings

“Dat de rauwheid en directheid geloofwaardig en adembenemend overkomt is te danken aan de technische crew van de Ulrike Quade Company. Door de regie (Ulrike Quade), dramaturgie (Thomas Lamers), kostuumontwerp (Jacqueline Steijlen), techniek (Jan Sol) en belichting (Floriaan Ganzevoort) wordt niets aan het toeval overgelaten.De pop Limonov wordt bespeeld door de acteurs die ook rollen in de andere scènes voor hun rekening nemen: Niels Kuiters, Daan Colijn en Sacha Muller. Ogenschijnlijk moeiteloos spelen zij de schimmige karakters uit deze wild west-periode uit de jonge geschiedenis van Rusland (…)”

Lees hier de hele recensie

VOLKSKRANT****
Mirjam van der Linden

“De krachtig beeldende scènes, met een juiste dosis korte rake monologen en plukjes filosofisch commentaar van vier jonge schrijvers van De Tekstsmederij, verbeelden in grove lijnen Limonovs nooit aflatende strijd. (…) Slimme, stevige kost voor een lunchpauzevoorstelling. Drink dat glaasje wodka bij binnenkomst.”

Lees hier de hele recensie.

HET PAROOL (Parade)
Jan Pieter Ekker

“Een aanrader is ook De Nieuwe Rus van de Ulrike Quade Company, waarin drie jonge acteurs en een aantal griezelige enge poppen op een straffe clubbeat de verbeten strijd verbeelden van de controversiële Russische politicus, dichter en schrijver Eduard Limonov. In fraaie scènes vaart Limonov uit tegen zo’n beetje alles: de Sovjetstaat, zijn mededissidenten, het kapitalistische Amerika én het Rusland van Vladimir Poetin. ‘Gisteren werd je opgepakt om wat je dacht. Vandaag om wat je hebt.’”