Voor het blok door Suze van Miltenburg

De Schreeuw van de Zonnebloem

Van Gogh: “Vaak denk ik: steek je in China gefabriceerde balpen met zonnebloem-opdruk toch in je reet.” Munch: “Als er nog plek is naast die paraplu uit Bangladesh met afbeelding van de Schreeuw.” 

Parijs, Fin de Siècle. De twee schilders wiens status in de 20ste eeuw tot aan de sterren zou reiken, ontmoeten elkaar in een bar. Berooid, miserabel, op zoek naar een vrouw en dromend van een toekomst waarin hun kunst op waarde zal worden geschat. Ulrike Quade maakt een rauwe beeldende voorstelling over de grote iconen van de moderne kunst.


Credits

regie: Ulrike Quade
tekst: Timen Jan Veenstra
concept: Ulrike Quade, Marc Becker, Jo Strømgren
spel: Cat Smits, Jeannie Charlene en Sanne van Dijk
advies: Sanne van Rijn
poppenontwerp: Ulrike Quade en Maria Landgraf
kostuums: Jacqueline Steijlen en Maritska Witte
lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort
arrangementen muziek: Frank Irving
techniek:
Niels Runderkamp


Pers

Theaterkrant.nl

Erica Smits

“De spelers, en dan met name Cat Smits in haar liefdesduetten met Munch en Van Gogh, brengen de poppen kundig tot leven in een mooi, met licht vormgegeven geheel.”***

 

Cultuurpodium.nl

Jacques Nachtegaal

“Een onbeschrijflijk mooie voorstelling … waarin Cat Smits, Jeannie Charlene en Sanne van Dijk niet alleen tonen geweldig poppenspeler te zijn maar ook nog eens meer dan pakkend weten te acteren en zingen. Ik ben er zo goed als zeker van overtuigd dat dit wel eens de mooiste en beste voorstelling van de Parade editie 2014 kan zijn..”