The Fairy Queen – Een Midzomernachtsdroom Mahler & Kokoschka

De Droomlozen

De Droomlozen is de derde van een reeks voorstellingen waarin Ulrike Quade een mogelijke toekomst vormgeeft. Surrealistisch, magisch en dichterbij dan we denken. Zoals de Netflixserie ‘Black Mirror’, maar dan in het theater. De Droomlozen is een droomachtige ervaring van met levensechte poppen. Elke toeschouwer beleeft via een koptelefoon een 3D-geluidservaring in een decor waarin niets is wat het lijkt.

De toekomst in ‘De Droomlozen’ is technologisch en kapitalistisch. Door middel van de laatste slaaptechnologie kun je nachtenlang wakker blijven. Je kunt zo doorwerken en geld verdienen. Dromen is er niet meer bij. De technologie is kostbaar. Gevolg: de rijken worden rijker, de armen armer.

Op Johannes Kramer heeft de technologie geen invloed. Hij heeft nog steeds acht uur slaap per nacht nodig. Door de maatschappij bestempeld als nietsnut, brengt hij zijn dagen en nachten door in zijn kelder. Daar vangt hij verloren dromen. Als blijkt dat een droomloze wereld een grijs en grauw bestaan is, bezit Kramer een onverwacht fortuin. En houdt hij tegen wil en dank het lot van mensheid in zijn handen.

De voorstelling is een coproductie met componistenduo Strijbos & Van Rijswijk.

Vanaf september 2019 in het theater.


Credits

Concept en regie: Ulrike Quade
Tekst: Arthur Eaton en Thomas Lamers
Naar een verhaal van: Christoph Werner
Compositie: Strijbos & Van Rijswijk
Scenografie en lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort
Campagnebeeld: Anouk van Kalmthout