Voor het blok

door Suze van Miltenburg

Een onconventioneel gesprek over het moment van ‘tot leven komen’.

Met Voor het Blok zoomt Suze van Miltenburg in op een essentieel moment in het objecttheater. Het moment van tot leven komen. Suze organiseert een reeks ontmoetingen waarin ze op onconventionele wijze met kunstenaars en levenskunstenaars in gesprek gaat over de bezieling van een object. Hierbij nodigt ze het publiek uit onderdeel te zijn van dit moment.

In Voor het Blok staat een zwart blok centraal. Iedere avond nodigt Suze een nieuwe gast uit om plaats te nemen voor het blok. Het eerste deel van de avond draait om observatie: we zoomen in op het blok en gaan in gesprek over het moment dat wij allen als magisch beschouwen. In het tweede deel verschuift de focus naar manipulatie en is het blok in handen van de desbetreffende kunstenaar. Iedere avond eindigt met een nieuwe poging het blok tot leven te brengen.

Voor het Blok is een eerste project dat Suze van Miltenburg heeft opgezet binnen de talentontwikkeling van de Ulrike Quade Company. Het project was te zien tijdens o.a. PopArts Festival in Theater Bellevue en het Ringsporen Festival (beiden Amsterdam.) Met dit project onderzoekt ze de grenzen van onze verbeelding en verkent ze de kracht van het theater als ontmoetingsruimte waarin filosofische thema’s op speelse en interactieve wijze bevraagd kunnen worden.

Credits Voor het blok

Concept: Suze van Miltenburg

Object: Chris Cournil

Documentatie: Sofie Boiten

Gasten (tot dusver): Hella Godee (filosoof / dramaturg), Karlijn Hamer (muziektheater maker), Mardulier & Deprez (circus en performance collectief), Rutger Gernandt (zakelijk leider), Iris Dik (curator), Holger Nickisch (beeldend kunstenaar / curator).