The Art of Walking

Door Tim Hammer

Voorstelling door Tim Hammer

Een muzikale ode aan onze benen.

We zitten zoveel in ons hoofd, dat we onze benen soms vergeten. Toch zijn zij het die ons dragen en ons brengen waar we moeten zijn. Ze geven de pas aan, het ritme waarop we leven. In The Art of Walking komen uit hout gesneden benen met behulp van drie (zingende) spelers en een ingenieus bouwwerk tot leven. Samen met een taiko-speler brengen zij een muzikale ode aan onze benen. Het lopen – van slenter tot mars – bepaalt de maat waarop de benen worden bespeeld. Een speels ritueel op Japanse leest, waarin de tijd even stilstaat.

The Art of Walking van Kameroperahuis is het debuut van Tim Hammer als regisseur, nadat hij zijn sporen al heeft verdiend als (poppen)speler, slagwerker en componist.

De productie, een samenwerking met De Nieuwe Oost, is onderdeel van het talentontwikkelingstraject van Tim Hammer bij Kameroperahuis en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject – mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-subsidie van Fonds Podiumkunsten – onderzoekt Tim een vernieuwende vorm van muzikaal objectentheater, met Japanse traditionele Bunraku als inspiratie.​

Credits

The Art of Walking werd gemaakt met ondersteuning van: Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Fonds Podiumkunsten, Stichting Abracadabra

Tim Hammer (Maker)
Renán Zelada (Componist)
Luc de Groen (Dramaturg)
Juliette Mout (Scenograaf)
Laurien van Rijswijk (Actrice)
Johanna van Steen (Performer)
Maarten Vinkenoog (Performer)
Suzanne Bakker (Performer)
Ulrike Quade (Artistiek advies)
Matt Jackson (Poppenmaker)
Hedi Legerstee (Productieleiding)
Andrea van Bussel (Productieleiding)
Edwin Smits (Techniek)
Erik Franssen (Fotograaf campagnebeeld)

Voor het blok

Door Suze van Miltenburg

Een onconventioneel gesprek over het moment van ‘tot leven komen’.

Met Voor het Blok zoomt Suze van Miltenburg in op een essentieel moment in het objecttheater. Het moment van tot leven komen. Suze organiseert een reeks ontmoetingen waarin ze op onconventionele wijze met kunstenaars en levenskunstenaars in gesprek gaat over de bezieling van een object. Hierbij nodigt ze het publiek uit onderdeel te zijn van dit moment.

In Voor het Blok staat een zwart blok centraal. Iedere avond nodigt Suze een nieuwe gast uit om plaats te nemen voor het blok. Het eerste deel van de avond draait om observatie: we zoomen in op het blok en gaan in gesprek over het moment dat wij allen als magisch beschouwen. In het tweede deel verschuift de focus naar manipulatie en is het blok in handen van de desbetreffende kunstenaar. Iedere avond eindigt met een nieuwe poging het blok tot leven te brengen.

Voor het Blok is een eerste project dat Suze van Miltenburg heeft opgezet binnen de talentontwikkeling van de Ulrike Quade Company. Het project was te zien tijdens o.a. PopArts Festival in Theater Bellevue en het Ringsporen Festival (beiden Amsterdam.) Met dit project onderzoekt ze de grenzen van onze verbeelding en verkent ze de kracht van het theater als ontmoetingsruimte waarin filosofische thema’s op speelse en interactieve wijze bevraagd kunnen worden.