Lisa’s Grote Reis

,,De rest van Lisa’s stoffen lichaam krijgt op voortreffelijke wijze menselijke trekken door de soepele bewegingen van poppenspeelster Jitka Lejdarová. Met oma’s leesstoel pontificaal in het midden ademt het decor van Michiel Voet een en al herinnering in een knusse omgeving. Tijdens de zoektocht raakt het jonge publiek vertrouwd met de pop en komen er reacties vanuit de zaal.’’

★★★★ De Telegraaf (Frederieke Berntsen)

Kleine Lisa kan niet slapen zonder de liedjes die haar grootmoeder altijd zong. Lisa houdt veel van haar grootmoeder, maar ze is er niet meer. Daarom gaat Lisa op reis om haar te zoeken. De reis is lang en soms ook moeilijk. Maar de muzikanten helpen haar zodat ze uiteindelijk vindt wat ze zoekt.

Violist Peter Brunt, cellist en cimbaalspeler Michiel Weidner reizen met hun muziek met haar mee. De regie is in handen van Ulrike Quade, die ook de pop Lisa maakte. Met foto en video wordt de wereld van Lisa’s grote reis in beeld gebracht.

Lisa’s Grote Reis is een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar en werd in samenwerking met Stichting Oorkaan, productiehuis voor muziekvoorstellingen voor kinderen gemaakt. De première vond plaats op 7 november 2009 in het Concertgebouw in Amsterdam.

Credits Lisa’s Grote Reis

Concept, regie en ontwerp pop: Ulrike Quade

Viool: Peter Brunt

Cimbalom en cello: Michiel Weidner

Poppenspel en dans: Jitka Lejdarová

Poppenspel, dans en zang: Renske van der Sluis

Dramaturgie: Georg Weinand

Decor: Michiel Voet

Projectie: Jonas de Witte

Kostuums: Zita Winnubst

Lichtontwerp: Desirée van Gelderen

Lisa’s Grote Reis is een coproductie met Oorkaan.

* indicates required
* indicates required