Krabat

Meester van de Zwarte Molen

,,De gezichten zijn fraai getekend, mysterieus ook met grote ogen. De poppenspelers (…) zingen en brengen de fraaie geheimzinnige composities van Leonard Evers. Langzaam komt Krabat erachter dat hij terecht is gekomen op een school voor zwarte kunsten. Die ontdekking zorgt voor spannende scènes.’’

★★★ Theaterkrant (Kester Freriks)

,,Ambachtelijk is de voorstelling bijzonder sterk. De metamorfosen van jongens in raven wordt fraai opgelost met leren maskertjes en vliegende armen.’’

★★★ Volkskrant (Annette Embrechts)

In het duistere Koselmoeras werken Krabat en elf andere jongens bij de meester van de zwarte molen. Ze zijn in de ban van zijn toverkracht. Het is heerlijk om in de zomer als een raaf door de hemel te vliegen, maar lang duurt dit geluk niet. Als het herfst wordt, ontdekt Krabat een gruwelijk geheim. Het lijkt onmogelijk om te ontsnappen tot hij diep in de nacht een meisje hoort zingen. Zij leert hem een kracht kennen die sterker is dan duivelse magie.

Krabat is een spannend verhaal over vriendschap en liefde, waarin musici, spelers en poppen de magische wereld van de zwarte molen tot leven brengen. Gebaseerd op het wereldberoemde jeugdboek Krabat – Meester van de Zwarte Molen van Otfried Preussler.

Ulrike Quade verbindt de gloednieuwe muziek van componist Leonard Evers, geïnspireerd op de eeuwenoude koortraditie uit Slovenië, de ontroerende poppen van de Sloveense kunstenaar Silvan Omerzu en een glasheldere tekst van Marcel Roijaards in een beeldende regie.

Een muziekvoorstelling voor kinderen en hun ouders vanaf 7 jaar.

Credits Krabat – Meester van de Zwarte Molen

Spelers & muzikanten: Niels Kuiters (spel), Sterre Konijn (zang/spel), Paméla Menzo (spel), Bart de Kater (klarinet/spel), Niek KleinJan (slagwerk/spel), Peter Drost (stem van de Meester)

Concept/regie: Ulrike Quade

Compositie: Leonard Evers

Tekst: Marcel Roijaards

Ontwerp poppen/decor: Silvan Omerzu

Lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort

Videobeeld: Mark Thewessen

Kostuums: Jacqueline Steijlen

Regieassistentie: Anna Verduin/Anne van Dorp

Advies: Sanne van Rijn

Poppentechnologie: Žiga Lebar

Decor en poppenbouw: Žiga Lebar, Silvan Omerzu, Sandra Birjukov, Jernej Remše, Quirijn Smits

Techniek: Niels Runderkamp & Richard Bron

Krabat – Meester van de Zwarte Molen is een internationale coproductie met Oorkaan en het Ljubljana Puppet Theatre (Slovenië).

Tot stand gekomen met bijdragen van het Fonds Podiumkunsten & Gemeente Amsterdam

Alle slagwerkinstrumenten in de voorstelling zijn afkomstig van en ontwikkeld door Adams Concertslagwerk

Op het internationaal theaterfestival Stara Zagora in Bulgarije won componist Leonard Evers de prijs voor beste muziek in een voorstelling. 

* indicates required
* indicates required