Educatie

Theater als middel voor gesprek en groei.

De Ulrike Quade Company is er niet alleen voor theaterpubliek, maar ook voor middelbare scholieren. In onze voorstellingen maken we op een poëtische en beeldende manier nieuwe mens- en wereldbeelden. In onze educatieve programma’s onderzoeken we met leerlingen hoe je naar zo’n voorstelling kijkt. Daarnaast staat het samen nadenken over jezelf en de wereld voorop.

Ons aanbod

Nu te boeken: spannende filosofische workshops over gender en normativiteit bij onze beeldende film A Myth Retold. Bij jou in de klas, dus helemaal corona-proof. Lees hieronder meer over het programma, óf klik op onderstaande link voor een samenvattende info pdf.

A Myth Retold

De korte film A Myth Retold is een beeldende hervertelling van de mythe van Isis vanuit een hedendaags perspectief op gender en identiteit. De bijbehorende workshops richten zich op fluïditeit van gender en geaardheid, maar we dagen álle leerlingen uit om welke norm dan ook te bevragen.

Praktisch

Een eigen docent begint met een inleiding en het tonen van de film (2 lesuren). In een tweede workshop (2 lesuren) komt een docent van het theatergezelschap langs, die de film verbindt met een spannende filosofische workshop waarin leerlingen samen filosoferen over (gender)normen. De docent kiest daarna zelf of die nog één van de kunstzinnige verwerkingsopdrachten met de klas doet. Wij hebben daarvoor verschillende opties, die gekoppeld kunnen worden aan zowel kunstvakken als maatschappijleer als het mentoraat (duur zelf te bepalen).

Het programma

  1. Film + inleiding door eigen docent (2 lesuren)
  2. Workshop door docent van de Ulrike Quade Company (2 lesuren)
  3. Optioneel: verwerkingsopdracht met eigen docent (duur zelf te bepalen)

Het programma is geschikt voor alle niveau’s in de bovenbouw, het hele schooljaar 2021/2022 beschikbaar, en kost €200 per klas* (ex. reiskosten docent, mogelijkheid te betalen met CJP cultuurkaart)

*Het is mogelijk om voor meerdere groepen tegelijk een workshop te organiseren

Voor boekingen en vragen kun je contact opnemen met Anne Kuit via educatie@ulrikequade.nl