Pop Arts 2016

Welkom in de nachtclub van het Pop Arts Festival: Puppet Explosion!

Speciaal voor de opening van Pop Arts 2016 wordt op 16 april Klein Bellevue omgetoverd tot een extravagante nachtclub vol buitenissige poppen en warmbloedige liedjes. Haal een drankje aan de bar en wandel door een labyrint van korte acts en opzwepende muziek van DJ Hy Pyke. Laat je meevoeren door deze bijzondere avond waar een keur aan jonge makers kort werk laat zien, waaronder Joost Vrouenraets, KOBE, Ester Natzijl, Cat Smits en Ruben Mardulier. Tevens is er een voorproefje van de nieuwe Lunchtheatervoorstelling Limonov die later in april in première gaat.

Pop Arts Festival en Ulrike Quade Company presenteren de nieuwste eigentijdse poppentheatermakers in een gratis toegankelijke nachtclub.

KOBE

PUSSY-&TERRORTRACK

KOBE is het collectief van Nastaran Razawi Khorasani en Davy Pieters. Samen maken zij uiteenlopende performances voor compleet verschillende scenes, van het theater tot clubs, van galeries tot muziekfestivals. De performances van KOBE bevinden zich op het snijvlak van kunst & kitsch en hebben popcultuur als grootste inspiratiebron.

KOBE presenteert op Pop Arts met hun KOBE girlband de PUSSY-&TERRORTRACK: twee bombastische live videoclips op eigen playbacknummers waarin ze fenomenen uit de popcultuur op de hak nemen en verheerlijken.

Performers: Nastaran Razawi Khorasani, Davy Pieters, Anne Fe de Boer, Carmen Pereira, Tessa Moerkerken, Isis Cabolet, Milou van Duijnhoven en Sharai Rodrigues.

Muziek: Jimi Zoet & KOBE. Maskers: Esmee Kullik.

Gijs van Bon

Fleeting

Latex paint, ink cartridge, electronics/motors etc.

“Fleeting just briefly creates cultural order and then lets it go into natural chaos. 

With an inkjet cartridge a single line of text is written on the rotating surface of a tray of wet white latex paint at slow speed. A pivotting piece of wire disturbs the text, fluidifies the substance and stretches reality.”

Ester Natzijl

De Bolero Doll & WATCHING the act

De Bolero Doll: Een robot/pop is gemaakt om liefde te geven of te dansen. Alleen is de pop verkeerd geprogrammeerd en zitten er fouten in de hard- en software…

Concept en uitvoering: Ester Natzijl. Muziek: ‘Bolero’ van Maurice Ravel

WATCHING the act gaat over een vrouw die in conflict raakt met haar angsten en verlangens. Deze krijgen vorm in een tot leven gewekte, soms extreem boosaardige avatar.

Concept en uitvoering: Ester Natzijl. Muziek: ‘Swan Lake Opus 20, suite: 2, Valse’, P.I.Tchaikovsky.

Joost Vrouenraets

The Chanel Shag

Dans The Chanel Shag met Joost Vrouenraets! Bekijk het filmpje van The Chanel Shag en oefen thuis alvast je moves.

Camille Paycha en Ruben Mardulier / Hélaba Compagnie

I ate the entire fruit salad

De voorstelling ‘I ate the entire fruitsalad’ speelt zich af in een modern Hof van Eden. Camille en Ruben proberen te begrijpen wat het betekent om vandaag de dag Adam en Eva te zijn. Eeuwenoude rollen worden doorbroken en bepalen de verhouding naar elkaar toe. Samen gaan zij op zoeken naar de antwoorden: Ontmoet God Google…

Pop Up Performances

Lena Glücksman Nilsson en Helene Binder gekleed als futuristische mannequins in witte ‘full body suits’, Cat Smits met diverse poppen en Dagmar Dekker, Moriah Dekker, Pluck Venema en Noufri Bachdin met poppen uit de voorstelling Osaka.

Credits

Ulrike Quade Company & Pop Arts Festival 2016.

Pop Arts Festival is een initiatief van Theater Bellevue, De Krakeling en Ostade A’dam en presenteert het nieuwste op het gebied van poppen- en objecttheater uit binnen- en buitenland. In 2016 vindt de zevende editie plaats van dit jaarlijkse festival in Theater Bellevue, Jeugdtheater De Krakeling, Ostade A’dam, de Brakke Grond en op buitenlocaties.