Pop Arts 2014

In coproductie met Theater Bellevue werd het Pop Arts Festival 2014 door Ulrike Quade Company geopend met de nachtclub “Puppet Explosion” een dansavond waar een keur aan jonge makers kort werk laat zien. Naast de opening en de voorstelling Munch en Van Gogh, de schreeuw van de zonnebloem, presenteerde Ulrike Quade met diverse beeldend kunstenaars de resultaten van de intensieve masterclass ‘Bunraku Poppen Maken’, o.l.v. Watanabe Kuzanori. Verder toonde Quade samen met De Tekstsmederij het resultaat van een workshop waarin vijf schrijvers de kans kregen nieuwe scènes voor poppentheater voor te ontwikkelen, geïnspireerd door het leven van de Russische schrijver Limonov.

Het Pop Arts Festival pakte in 2014 uit met een spannend internationaal programma voor jong en oud. Gedurende negen dagen werden de artistieke ontwikkelingen op het gebied van nationaal en internationaal poppen- en objecttheater aan publiek getoond. Groepen uit Spanje, Israël, Groot-Brittannië, Italië, België en – uiteraard – Nederland passeerden de revue. Naast voorstellingen van meer dan 20 gezelschappen werd er een uitgebreid randprogramma waar Ulrike Quade Company deel van uitmaakte. Pop Arts vond plaats van zaterdag 1 t/m zondag 9 februari in Theater Bellevue, De Krakeling en het Ostadetheater in Amsterdam.

,,Poppenspel is geen kinderspel. Want het is echt niet alleen stof en papier-maché waarmee de theatermakers aan de slag gaan.’’

De Telegraaf (Esther Kleuver)

Credits

Pop Arts Festival, Theater Bellevue en Ulrike Quade Company.