Osaka Project

Als Lady Gaga een stad was, dan heette ze Osaka. In deze uitzinnige miljoenenstad, waar neonreclame non-stop knippert, verzamelt een groep vrienden zich hoog boven de stad om te feesten. Gedurende de nacht delen ze hun dromen, twijfels, verlangens en angsten. Kennen wij elkaar nog over 10 jaar? Hebben we dan nog idealen of zijn we opgegaan in de anonieme massa?

Vanaf het dak van de wolkenkrabber kijken ze naar beneden. In het vroege ochtendlicht vertrekken de eerste mannen in pak naar hun werk.

OSAKA is een visueel exploderende voorstelling over de plek die je als individu inneemt in een groep. Vijftien jongeren voeren ons op de beats van DJ Alec Smart mee naar een wereld van manga en eeuwenoude Japanse popcultuur. Ze willen in beweging komen, maar waartegen, waarvoor en hoe?

,,Poppenspelers laten knap staaltje teamwork zien. In haar recensie schreef ze: Elke pop komt tot leven. Hoe complex hun beweging ook is, de spelers krijgen het verrassend goed voor elkaar. Bravo! Deze jongeren kunnen samenwerken!’’

Het Parool (Jacq. Algra)

Credits

Spel: Moriah Dekker, Dagmar Dekker, Maria Marbus, Demy van der Jagt, Noufri Bachdim, Pluck Venema, Christopher van der Meer, Luka Da Silva, Zoë de Jonge, John Hellenberg, Arielle Molina, Sander van Egmond, Ruben Mardulier, Noortje Sanders & Zoscha van Erkel.

Regie: Ulrike Quade
Regie assistentie: Suze van Miltenburg
Spel coach: Cat Smits
Poppenontwerp Matt Jackson
Poppencreatie: Matt Jackson & Isabel Alonso Pola
Kostuums: Jacqueline Steijlen
Choreografie: Joost Vrouenraets
Muziek & geluidsontwerp: Gary Shepherd
Licht & decorontwerp: Floriaan Ganzevoort
Video-ontwerp: Yafit Taranto
Techniek: Niels Runderkamp & Jan SolMet speciale dank aan: Mr. Kanroku & Company

Deze voorstelling is tot stand gekomen met subsidies van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Amsterdam.