nieuws

Premiere Maniacs in Theater Bellevue

3 september 2015, 3:32 uur

Op woensdag 16 september is de premiere van MANIACS in Theater BellevueHoe bouw je een liefdesrelatie op met een pop? Acteur Phi Nguyen gaat het experiment aan. Voor MANIACS stelde hij op internet een real doll samen. Met deze levensechte pop test hij de houdbaarheid van onze moderne relaties.

Q-extra
Op de avond van de première organiseert Ulrike Quade Company een randprogramma. Er is een mini expositie met foto’s van de Deense fotografe Benita Marcussen en als onderdeel van Q-new een installatie van de Spaanse poppenkunstenares Isabel Alonso Pola. Na afloop van de voorstelling vindt er een nagesprek plaats met schrijfster Simone van Saarloos, filosofe en biologe Ellen ter Gast en Jasper Jan de Konink, de mede oprichter van e-Matching.

Stamsund
Deze voorstelling ging in premiere tijdens het Stamsund Internationaal Theaterfestival in Noorwegen, nadat we een maand hadden gewerkt in het Figurteateret/Nordland Visual Theatre (NVT). NVT is een productiehuis voor internationale makers van beeldend theater en is al sinds het begin van de carrière van Ulrike betrokken bij haar producties. In september, oktober en november 2015 is de voorstelling door heel Nederland te zien. Een tournee in Noorwegen volgt in februari 2016. In onze agenda zijn de speeldata te vinden.